Burgemeester op patrouille in Kruidenwijk

Almere 28 juni 2016
Burgemeester Franc Weerwind is dinsdagavond op patrouille geweest in de Kruidenwijk. Jongeren hebben daar de afgelopen weken meerdere keren bussen en ramen van huizen bekogeld met grind. 

Eerst sprak de burgemeester met zo'n honderd bewoners over de veiligheid in de wijk. Samen met wethouder Pol sprak hij met bewoners op het Saffraanplein, hij bezocht jongeren in buurtcentrum Karwij en Weerwind had in basisschool De Heliotroop speeddates met jongeren en ouderen. Daarna ging de burgemeester op patrouille door de Kruidenwijk met Toon van Dijk, de fractievoorzitter van de Almeerse PVV. Dat hadden de twee afgesproken op de Politieke Markt, nadat Van Dijk veel kritiek had op de aanpak van Weerwind. Volgens Toon van Dijk was het een rustige avond. 

Volgens Weerwind zit de gemeente ''er bovenop'' en is de politie volop aanwezig in de wijk, zichtbaar en onzichtbaar. Hij riep jongeren op om met wensen te komen voor activiteiten in hun wijk. Enkele bewoners gaven aan meer camerabeveiliging te willen, maar ook zeiden bewoners te balen van de negatieve beeldvorming. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer