Eis: 3,5 jaar cel voor overvaller snackbar Lelyhof

Lelystad 28 juni 2016
De officier van justitie heeft in Lelystad 42 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, tegen een Lelystedeling. De man zou in maart van dit jaar een overval hebben gepleegd op snackbar Lelyhof in zijn woonplaats. Volgens de man stond zijn leven op het spel omdat hij 2600 euro van iemand had geleend en die wilde dat bedrag terug zien. Vandaar de actie, die hem overigens weinig heeft opgeleverd.

De verdachte is ’s avonds de snackbar binnengelopen en heeft de eigenaresse onder bedreiging met een veerdrukpistool geld afhandig gemaakt. Volgens de eigenaresse zou het om zo’n duizend euro gaan, de man zegt dat het ging om een buit van 275 euro. Hij had daarvan na de overval eerst nog gauw wiet gekocht, maar werd diezelfde avond aangetroffen in de bosjes, met nog 243 euro op zak.

De reclassering vindt dat het belangrijk is dat de man een klinische behandeling gaat volgen om van zijn drugsprobleem af te komen. De officier wil die voorwaarde gekoppeld zien aan een voorwaardelijk deel van de straf. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer