Almere omarmt gedenkbos voor vlinderkinderen

Almere 29 juni 2016
Een definitief herdenkingsbeeld voor te vroeg geboren, niet levensvatbare kindjes in Almere is een stap dichterbij. Stichting Wensjes Almere wil zo'n beeld in het Molenpark in Buiten. Daarvoor is 4.000 euro nodig van de gemeente. Wethouder Frits Huis staat positief tegenover het idee.

In de vlindertuin staat op dit moment een tijdelijk monumentje. Dat werd eind vorig jaar onthuld tijdens Wereldlichtjesdag. 

PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en ook de partij van Huis, Leefbaar Almere, omarmden het voorstel van de stichting. In een motie roepen ze de wethouder ook op mee te zoeken naar 'een veilige, waardige en betaalbare plek' om deze kinderen te begraven. De wethouder wil dat. Onduidelijk is nog of er geld is voor de bijzondere begraafplaats. Overleden te vroeg geboren kinderen worden volgens de wet niet erkend en krijgen dan ook geen officiële uitvaart.

Donderdag bespreekt de raad tijdens de politieke markt verschillende voorstellen van inwoners en organisaties in Almere. Het gaat om voorstellen in de motiemarkt voor Almeerders vorige maand. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer