Architect wint prijs COA met 'azc-iglo'

ALMERE • Wo 29 juni 2016 | 19:15 • Woensdag 29 juni 2016 | 19:15
De Almeerse architect René van Zuuk heeft met zijn ontwerp voor huisvesting voor vluchtelingen een prijsvraag van het COA gewonnen.

De organisatie voor opvang van asielzoekers had samen met Rijksbouwmeester Floris Alkemade een wedstrijd uitgeschreven. Het COA zoekt slimme oplossingen voor het huisvesten van vluchtelingen, zowel in Nederland als in de vluchtregio's. Uit de in totaal 366 inzendingen zijn zes winnende ontwerpen geselecteerd. 

Het ontwerp RE-Settle van Van Zuuk lijkt op een serie geschakelde iglo's. De woningen zijn gemaakt uit 1 blok polystyreen, een lichtgewicht kunststof. Volgens de jury is het idee van de Almeerse architect het meest innovatieve als het gaat om productietechniek en materiaal. 

De vraag of het ontwerp van Van Zuuk echt gebruikt zal worden op een azc of in een vluchtelingenkamp is nog ver weg; van de zes winnende ontwerpen worden nu eerst prototypes op ware grootte gemaakt, en die worden tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week in oktober. 

De ontwerpen van de andere winnaars vind je hier

[https://twitter.com/RijksBM/status/748155141627482112]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel