Provincie zegt niets over actie windmolens

ALMERE • Wo 29 juni 2016 | 22:51 • Woensdag 29 juni 2016 | 22:51
Een groep inwoners van Almere vindt het jammer dat gedeputeerde Arie Stuivenberg niet reageert op hun petitie. Die werd woensdagavond aangeboden aan Provinciale Staten. Met de petitie geven de Almeerders aan een andere plek te willen voor een nieuw windpark. 1200 mensen hebben de petitie van Stop Megawindmolens A27 ondertekend.

Het Windpark Zeewolde staat volgens de belangengroep nu gepland langs de A27, op een afstand van 500 tot 800 meter van de wijken Almere Hout, Nobelhorst en het toekomstige Oosterwold. De bewoners zijn bang dat de leefbaarheid wordt aangetast door de windmolens, die een tiphoogte hebben van 220 meter. De molens zouden volgens hen zorgen voor slagschaduw, laagfrequent geluid en trillingen.

De gedeputeerde wilde nog niet inhoudelijk reageren op de petitie. Het provinciale plan waarin de komst van het windpark mogelijk wordt gemaakt, komt pas over twee weken in Provinciale Staten aan de orde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel