ChristenUnie wil duidelijkheid over uitbuiting Polen

DRONTEN • Do 30 juni 2016 | 19:14 • Donderdag 30 juni 2016 | 19:14
Tijdens de raadsvergadering donderdagavond in Dronten heeft de fractie van de ChristenUnie vragen gesteld aan het college van b en w over de behandeling van Polen en andere Oost-Europese arbeidsmigranten in Nederland.

Aanleiding hiervoor was een bericht van de NOS waarin stond dat Polen nog steeds worden uitgebuit in Nederland. Zo zouden overuren niet worden uitbetaald, zouden ze te veel betalen voor slechte huisvesting en zouden ze worden gedwongen om door te werken als ze ziek zijn. Daarnaast komt discriminatie en seksuele intimidatie nog geregeld voor, aldus de ChristenUnie.

Het college heeft de ChristenUnie geantwoord dat er geen enkele aanleiding is om te denken dat er in Dronten sprake is van uitbuiting van arbeidsmigranten. Volgens het college is er in Dronten veel sociale controle. Slechte leef- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten zouden daarom al gauw bekend worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel