Zorgen om leningen Floriade

Almere 30 juni 2016
Politieke Markt Almere
De oppositie in de gemeenteraad in Almere maakt zich grote zorgen over de leningen die het stadsbestuur aan de Floriade BV wil verstrekken. Burgemeester en wethouders willen tot 30 miljoen euro lenen aan de Floriade BV. Op deze manier kan de BV haar activiteiten financieren.

Volgens oppositiepartijen worden de financiële risico's van de gemeente door de lening nog groter. De gemeente is tot nu toe de enige aandeelhouder. Als de Floriade BV straks niet in staat is om haar leningen terug te betalen, is Almere daar verantwoordelijk voor.

Volgens wethouder Mark Pol zal de gemeente de komende jaren de inkomsten en de uitgaven van de BV nauwlettend in de gaten houden. Juist omdat de gemeente aandeelhouder is, kan Almere ingrijpen als dat nodig is, meent Pol.

Het college heeft de Floriade op onderdelen aangepast met als doel dat mensen vaker het evenement gaan bezoeken. De programmering is uitgebreid met onder meer concerten in de avond. Ook wordt extra geld geïnvesteerd in bijzondere en dure planten en bomen.

Het is voor de tweede keer dat de gemeenteraad over de aangepaste plannen voor de Floriade 2022 praat. Een aantal fracties heeft aangekondigd moties te willen indienen over de plannen. Die moties worden volgende week donderdag besproken. Ook praat de raad dan over de positie van de jachthaven Haddock.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer