SP staat alleen in kritiek op burgemeester

Noordoostpolder 4 juli 2016
Een motie van treurnis van de SP tegen burgemeester Aucke van der Werff heeft het niet gehaald in de gemeenteraad van Noordoostpolder. De motie kreeg geen enkele steun van andere raadsleden.

De SP vindt dat de burgemeester steken heeft laten vallen bij het inzetten van een noodbevel tegen journalisten van Omroep Flevoland. Dat gebeurde rondom een informatieavond over een nieuwe opvanglocatie voor asielzoekers. 

Veel partijen uitten kritiek op de SP voor het opnieuw oprakelen van de discussie over het noodbevel. "Over de rug van de burgemeester wil de SP zich hier in de kijker spelen", zei Rien van der Velde van de PvdA/GroenLinks. "Waarom doen we dit?", vroeg VVD'er Willem Keur zich af. "Elke keer die negativiteit, stop daar eens mee." Ook de ChristenUnie/SGP trok fel van leer tegen de SP. "Ik schaam mij ervoor dat dit punt weer op de agenda staat. Wij zijn dit gedoe meer dan zat" riep de partij.

De gemeenteraad sprak opnieuw over het noodbevel omdat de bezwaarschriftencommissie onlangs oordeelde dat de burgemeester fout zat bij het uitvaardigen van het noodbevel. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer