Connexxion doet aangifte van vernieling busraam

Almere 4 juli 2016
Vervoersbedrijf Connexxion heeft aangifte gedaan van vernieling van een busruit, maandag in de Almeerse Filmwijk. Een passagier wees de buschauffeur 's middags bij het Greta Garboplein op de kapotte ruit. Volgens de politie is het raam vermoedelijk tussen de Steiger en het Stadhuisplein gesneuveld, mogelijk bij de tunnel.

De politie onderzoekt de oorzaak van het breken van het glas. Er wordt rekening gehouden met vernieling, maar de schade kan ook het gevolg zijn van een steeninslag. De laatste weken worden door vandalen vaker ruiten vernield van bussen in Almere. De politie heeft de afgelopen week zes personen gearresteerd. Twee voor het overvallen van een bus en vier voor het vernielen van een abri.

Tegen alle daders wordt naast een strafrechtelijke rechtszaak ook een civiele zaak gestart. De daders draaien op voor de aangerichte schade. Dat is niet alleen de schade aan het glas, maar er worden ook kosten in rekening gebracht voor de vertraging die door de vernielingen ontstaat. Voor de vernieling van maandag is nog niemand aangehouden. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer