advertentie

Gemeente gaat informatie sturen via WhatsApp

Lelystad 5 juli 2016
Gemeente gaat informatie sturen via WhatsApp
De gemeente Lelystad gaat WhatsApp gebruiken om inwoners over bepaalde onderwerpen te informeren. Volgens de gemeente gaat het om een proef. Lelystad was het afgelopen jaar al bereikbaar voor vragen via WhatsApp. De gemeente gaat nu ook zelf berichten sturen.

Onderwerpen
In eerste instantie kunnen inwoners zich aanmelden voor berichten over wegwerkzaamheden en verkeerssituaties en over ontwikkelingen in de nieuwe wijk Warande. Later worden mogelijk andere onderwerpen toegevoegd. Lelystad zegt één van de eerste gemeenten in Nederland te zijn die WhatsApp op deze manier inzet.

Volgens de gemeente zullen de berichten meestal kort zijn. Wel bevatten ze vaak een link naar een gemeentelijke of andere website. 

De proef ‘WhatsApp Zenden’ wordt in het najaar geëvalueerd. De gemeente bekijkt dan ook of de WhatsApp-dienst wordt voortgezet of uitgebreid met andere onderwerpen.
 
Hoe werkt het?
- Neem ‘Gemeente Lelystad’ op als contactpersoon in het adresboek van je mobiele telefoon onder het nummer 06 - 3071 3773
- Stuur vervolgens via WhatsApp het bericht ‘Wegwerkzaamheden AAN’ en/of ‘Warande AAN’  naar dit nummer;
- Daarna ontvang je berichten op je mobiele telefoon als zich ontwikkelingen op de Lelystadse wegen en/of in de wijk Warande voordoen. 

Wil je geen berichten meer ontvangen? Dan meldt je je af door het bericht ‘Wegwerkzaamheden UIT’ en/of ‘Warande UIT’ te sturen. 

Naast het ontvangen van berichten kunnen abonnees ook vragen, opmerkingen en berichten over wegwerkzaamheden en/of Warande op deze manier naar de gemeente sturen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer