advertentie

Woede-uitbarsting verdachte tijdens zaak Noorderkroon

Emmeloord 6 juli 2016
Gerechtshof buigt zich over moord aan Noorderkroon
Het Openbaar Ministerie heeft in het hoger beroep over de moord aan de Noorderkroon in Emmeloord 16 jaar en 10 jaar cel met tbs geëist tegen een vader en een zoon. De rechtbank had de vader eerder al 14 jaar cel opgelegd en de zoon 10 jaar en tbs.

Het hoger beroep bij het Gerechtshof in Leeuwarden is woensdagmiddag een uur stilgelegd na een woede-uitbarsting van de jongste verdachte. 

De zoon probeerde de advocate van zijn vader aan te vallen na een vraag over iets persoonlijks dat in het verleden zou zijn gebeurd. De parketpolitie heeft de zoon met 4 man overmeesterd.

Na een uur werd de zaak voortgezet, ditmaal met de verdachte geboeid. De advocate op wie de zoon het had voorzien gaf aan eigenlijk de zaak op een ander moment te willen voorzetten. Dit omdat ze zich niet meer vrij voelde alle vragen te stellen.

De moordzaak
Vader en zoon brachten in december 2014 het 54-jarige slachtoffer op gruwelijke wijze om het leven. De zoon heeft bekend dat hij met een hamer op de schedel van het slachtoffer heeft ingeslagen. De vader bekende dat hij daarna de nek van de man gebroken heeft. Hij zegt dat 'het er niet meer uitzag' en dat hij het slachtoffer uit zijn lijden wilde verlossen.

Het slachtoffer werd door de brandweer gevonden. Dit gebeurde nadat de zoon brand had gesticht in de slaapkamer.

De moord volgde op een volledig uit de hand gelopen ruzie waarbij ook alcohol in het spel was. Waar de ruzie precies om draaide, is tot nu toe onduidelijk. Het Gerechtshof probeerde verschillende keren om dit boven water te krijgen, maar een duidelijk antwoord kwam er er niet.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer