Geen Flevolandse zorginstellingen op zwarte lijst

FLEVOLAND • Di 5 juli 2016 | 22:15 • Dinsdag 5 juli 2016 | 22:15
Op de zwarte lijst van verpleeghuizen komen geen Flevolandse instellingen voor. In totaal controleerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg landelijk 150 verpleeghuizen. De resultaten zijn dinsdag door staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekendgemaakt. 

Elf instellingen waar zorgen over zijn
De verpleegzorginstellingen zijn gecontroleerd op kwaliteits-en veiligheidseisen en vervolgens ingedeeld in vier categorieën. De elf instellingen waar zorgen over zijn kwamen in categorie één.

Vier Flevolandse instellingen gecontroleerd
In de lijst met de 150 gecontroleerde verpleeghuizen kwamen wel vier Flevolandse instellingen voor: 
-Zorgcentrum Talma Urk
-Stichting Nusantara Zorg met een vestiging in Almere
-Stichting Bartiméus met een vestiging in Almere
-Zorggroep Oude en Nieuwe Land, actief in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland
Alleen bij de Zorggroep heeft de Inspectie tekortkomingen geconstateerd. Volgens een woordvoerder van de instelling zijn die inmiddels verholpen.

Lage beoordeling Icare
Overigens scoorde de landelijk opererende instelling Icare, met onder meer vestigingen in Lelystad, Dronten en Zeewolde, laag volgens de inspectie. Of de controles in Flevoland zijn geweest, is niet duidelijk. Daarnaast merkt de Inspectie op dat er grote verschillen kunnen zijn tussen locaties. De kwaliteit bij de één, zegt niets over de kwaliteit bij de ander.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel