advertentie

Dode man pas een uur na ongeluk ontdekt

Almere 6 juli 2016
Ernstig ongeval op A27
Ernstig ongeval op A27
Ernstig ongeval op A27
Een 58-jarige man uit Lelystad is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de  A27 bij Almere. Volgens de politie bestuurde de man een auto die van achteren werd aangereden door een 24-jarige vrouw uit Dronten.
Opmerkelijk is dat het dodelijke slachtoffer bijna een uur na de aanrijding werd gevonden, omdat de politie aanvankelijk niet door had dat er twee auto's bij het ongeval betrokken waren.

Bandenspoor
Volgens de politie kon de vrouw alleen vertellen dat ze waarschijnlijk tegen iets was opgebotst en vervolgens met haar auto over de kop was geslagen. Agenten vonden in de berm wel een extra bandenspoor dat plotseling ophield, maar zij gingen er op dat moment vanuit dat dit al een ouder spoor was. Volgens de politie was het op de plaats van het ongeluk erg donker. Daarom werd uitgegaan van een eenzijdig ongeval.

Nog een tweede auto
Pas toen de bergingstruck arriveerde, werd duidelijk dat er achter een rietkraag nog een tweede auto op zijn kop in het water lag. Naast die auto lag het lichaam van de man uit Lelystad. Volgens de politie is voor de zekerheid nog wel een traumahelikopter opgeroepen, maar al snel werd duidelijk dat hulp niet meer mocht baten. De man was al overleden. Duikers hebben in het water nog gezocht naar andere slachtoffers, maar die werden niet gevonden.

Vermoeid
Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. Ook is niet duidelijk of de man nog leefde toen hij met zijn auto in de sloot terecht kwam. 
De vrouw uit Dronten is aangehouden als verdachte. Volgens de politie heeft ze verteld dat ze tijdens het rijden vermoeid was geraakt. De politie denkt dat zij mogelijk ook te snel heeft gereden.

In verband met onderzoek en opruimwerkzaamheden is de snelweg tussen de oprit Almere Hout en knooppunt Almere geruime tijd afgesloten geweest.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer