advertentie

Extra toezicht op Almeerse stadsbus versneld ingezet

Almere 6 juli 2016
Connexxion heeft versneld extra toezichthouders op de bus ingezet. Ongeveer een op de drie bussen die in Almere na 20.00 uur rijdt, heeft nu een toezichthouder aan boord. Dat meldt wethouder Frits Huis aan de gemeenteraad.  

De vervoersmaatschappij heeft de inzet van extra toezicht ingevoerd na een roofoverval op een buschauffeur in de nacht van 7 op 8 juni. Connexxion betaalt de extra ogen in de bus met een tariefsverhoging van 1 cent per kilometer. Omdat deze verhoging pas 21 augustus ingaat, draagt wethouder Huis 45.000 euro bij. De overige 45.000 euro wordt door Connexxion zelf ingebracht.

Eigenlijk zou de verhoging met een cent pas in 2017 worden doorgevoerd. Maar de afgelopen maanden wordt het Almeerse busvervoer geteisterd door overvallen, bedreigingen van chauffeurs en andere onveilige situaties. Reizigers betalen per 21 augustus 13,7 in plaats van 12,7 cent per kilometer. 

Voor het zomerreces bespreekt Huis de versnelde verhoging van het kilometertarief en de inzet van extra toezichthouders met de gemeenteraad. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer