advertentie

OM eist 2 maanden celstraf voor 'hoofdagent Said'

Lelystad 6 juli 2016
Agent eist schadevergoeding van 'hoofdagent Said'
Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van twee maanden voor een Lelystedeling die zich uitgeeft voor 'hoofdagent Said'. Ook moet hij behandeld worden in een inrichting voor veelplegers. Volgens de officier van Justitie heeft hij een wijkagent uit Lelystad bedreigd, zowel mondeling als op Instagram. Zo was op een foto de voornaam van de wijkagent geschreven met kogels. De Lelystedeling heeft al bijna 2 maanden in voorarrest gezeten.


De wijkagent wil een schadevergoeding van 700 euro. Hij zegt dat hij 7 weken niet heeft kunnen werken door de dreigementen. In de weekenden ontvluchtte hij uit angst de provinciehoofdstad met zijn gezin. Het OM eist daarom ook een contactverbod voor 'hoofdagent Saïd'. 

De man die zich uitgeeft voor hoofdagent Said was niet bij de zitting aanwezig. Op YouTube staan diverse filmpjes waarop te zien is dat de Lelystedeling op straat in discussie gaat met politieagenten. De officier van justitie wil dat hij alle uitingen op social media over de politie verwijdert. De rechter doet over twee weken uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer