Noorderbaan en Staalwijk volgend jaar op de schop

Dronten 6 juli 2016
De gemeente Dronten wil volgend jaar beginnen met het opknappen van de Noorderbaan in Biddinghuizen en de Staalwijk in Dronten. Beide industrieterreinen moeten worden aangepakt naar het voorbeeld van Spelwijk in Swifterbant.

Wethouder Vis was woensdag in Swifterbant ter gelegenheid van de oplevering van het opgeknapte industrieterrein Spelwijk. Daar is het openbaar terrein in overleg met de ondernemers opnieuw ingericht en is het groen teruggebracht.
Vis vertelde daar dat de gemeente Dronten soortgelijke plannen heeft voor Noorderbaan en Staalwijk. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd met de betrokken ondernemers.

Provincie betaalt mee
In Spelwijk kostte de opknapbeurt 130.000 euro, waarvan de helft door de provincie is betaald. Ook voor Biddinghuizen en Dronten gaat de gemeente de provincie vragen om mee te betalen.

Het werk aan deze industrieterreinen moet uiterlijk 2019 gerealiseerd zijn. Als het aan de gemeente Dronten ligt, gebeurt het sneller. Het streven is dat volgend jaar de schop de grond in gaat.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer