advertentie

Rabobank: "2015 zeer goed jaar voor de vissers"

10 juli 2016
De Rabobank Noordoostpolder-Urk spreekt van een goed tot zeer goed jaar voor de kottervisserij. De prijzen voor de gevangen vis waren goed en de brandstof voor de boten was relatief goedkoop.

Ook in de akkerbouw en de bloembollenteelt werd goed verdiend. Dat blijkt uit het jaarverslag van de bank. De melkveehouderij draaide minder vanwege de lage melkprijzen.

Economie nog niet hersteld
De Rabobank Almere ziet nog altijd weinig investeringen in de zakelijke markt, terwijl er wel geld voor leningen beschikbaar is. De Rabobank Flevoland voor het gebied Zeewolde, Dronten en Lelystad omschrijft de leegstand in het winkelcentrum in Lelystad als "zorgelijk" in het verschenen jaarverslag.

Winst
De Rabobank Flevoland zag de nettowinst ten opzichte van 2014 met een miljoen euro stijgen naar bijna zesenhalf miljoen euro. Almere had een stabiele nettowinst van een miljoen euro. De vestiging Noordoostpolder-Urk zag de winst met anderhalf miljoen dalen, maar behaalde wel de hoogste netto winst van de drie banken; een kleine acht miljoen euro.

Banen en kantoren weg
Bij de drie banken zijn in totaal 18 banen verdwenen in 2015. In Almere sloot de bank de filialen in Buiten en in Haven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer