Hart voor Urk wil oplossing vrachtwagenchauffeurs

URK • Do 7 juli 2016 | 22:42 • Donderdag 7 juli 2016 | 22:42
De fractie Hart voor Urk luidt de noodklok over het gebrek aan faciliteiten en parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs op Urk. Dat heeft fractievoorzitter Jan Koffeman donderdagavond gezegd tijdens de raadsvergadering.

In het weekend staan buitenlandse chauffeurs op het industrieterrein te wachten totdat ze op maandag kunnen laden of lossen. Alleen zijn er geen toiletten of douches op het terrein. Voorheen konden de vrachtwagenchauffeurs nog wel op het haventerrein gebruik maken van die faciliteiten, maar daar kunnen de chauffeurs niet meer terecht. Op dit moment staat de haven in het teken van de opnames voor de film Dunkirk.

Koffeman stelt voor om met ondernemers in gesprek te gaan om op het industrieterrein sanitaire voorzieningen te plaatsen. Het college van b en w erkent het probleem dat de fractievoorzitter schetst, en zegt er mee aan de slag te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel