Politie onderzoekt ook hulpverlening bij dodelijk ongeval A27

Almere 8 juli 2016
Politie onderzoekt hulpverlening bij dodelijk ongeval A27
In het onderzoek naar de toedracht van het dodelijke ongeval op de A27 bij Almere, afgelopen woensdag, gaat de politie ook kijken naar het verloop van de hulpverlening. Volgens een woordvoerder zal van A tot Z worden bekeken wat er na de eerste melding precies is gebeurd.
 
Bij het ongeval belandde een van de betrokken auto's in een sloot achter een rietkraag langs de snelweg. Dit voertuig werd pas een uur later ontdekt. De bestuurder bleek toen al te zijn overleden.
 
Toedracht 
Het is nog steeds onduidelijk waarom een 24-jarige vrouw uit Dronten achter op de auto van een 58-jarige Lelystedeling botste. De vrouw kon de politie alleen vertellen dat ze vermoeid was geraakt en daarna op iets gebotst was. Beide voertuigen sloegen door de aanrijding over de kop. De vrouw uit Dronten werd na het ongeval aangehouden. Zij is na verhoor heengezonden. 

Rietkraag
Het zicht op de auto van het dodelijke slachtoffer werd ontnomen door een rietkraag. Volgens Rijkswaterstaat wordt deze één keer per jaar gemaaid. In verband met het broedseizoen gebeurt dat pas in september. Voor het verkeer is dat geen probleem, omdat de rietkraag zich op zo'n twintig meter van de weg bevindt. De berm wordt wel meerdere keren gemaaid, omdat de hectometerpaaltjes langs de weg zichtbaar moeten zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer