Almere vreest torenhoge windmolens langs A27

Almere 10 juli 2016
Het Almeerse gemeentebestuur is niet blij met de mogelijke komst van torenhoge windmolens langs de A27. Het liefst wil het college van burgemeester en wethouders dat er een maximale bouwhoogte komt voor de windturbines in Windpark Zeewolde. Het ministerie van Economische Zaken zegt dat dit onmogelijk is.

Volgens het ministerie zou het onverstandig zijn een maximale ashoogte in te stellen. Het zou toekomstige ontwikkelingen en innovatie in de weg kunnen zitten. 

Bewoners uit Almere Hout en Oosterwold maken zich grote zorgen over de komst van de windmolens langs de A27. Zij zijn bang voor enorme overlast. Het gemeentebestuur erkent dat de windmolens dicht op huizen in de buurt van de Paradijsvogelweg komen. Dat geldt ook voor de Stripheldenbuurt en de Regenboogbuurt  in Almere Buiten. Toch zegt het college genoeg redenen te zien om in te stemmen met het voorstel van het ministerie.

Zo leveren de tien windmolens op grondgebied van Almere straks aan tienduizend huishoudens groene stroom. Bovendien kunnen bewoners financieel meeprofiteren van de opbrengsten van de molens. Dat kan via de lokale Almeerse energiecoöperatie Groene Reus.

Na de zomer komt het windmolenplan ter inzage te liggen. Dan krijgt iedereen de kans er een zienswijze op te geven.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer