'Geen sprake van belangenverstrengelingen Floriade'

ALMERE • Ma 11 juli 2016 | 10:24 • Maandag 11 juli 2016 | 10:24
Bij het milieu-onderzoek voor de Floriade is geen sprake van belangenverstrengeling. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV.

De Antea Group onderzocht de milieu-effecten van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De PVV stelde vragen over de schijn van belangenverstrengeling van de directeur, Menno Smits. Die is zelf nauw betrokken bij de Floriade. Hij is ook de voorzitter van de Vrienden van de Floriade, een groep bedrijven die van de Floriade een succes wil maken.

Speelbal
Menno Smits was ten tijde van de aanbestedingsprocedure geen voorzitter van de Vrienden van de Floriade, dus kan er volgens het college geen sprake zijn van belangenverstrengeling. De PVV noemt de Floriade 'een speelbal van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek' waar bedrijven zich verrijken ten koste van de belastingbetaler. Het college is het daar niet mee eens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel