Plan voor woningbouw op evenemententerrein

EMMELOORD • Ma 11 juli 2016 | 12:42 • Maandag 11 juli 2016 | 12:42
Op het evenemententerrein tegenover de Golfslag in Emmeloord komen woningen. Tenminste, als het aan architect Dirk Klaver ligt. Volgens de Emmeloorder is het grote grasveld aan de Marknesserweg overbodig geworden.

De architect gaat er namelijk van uit dat alle evenementen in Emmeloord op De Deel blijven plaatsvinden, zoals het Pieperfestival en de kermis. Het was ooit de bedoeling om De Deel te bebouwen, waardoor deze evenementen moesten verhuizen. Het grasland tegenover De Golfslag is daarom geschikt gemaakt voor evenementen, maar er wordt amper gebruik van gemaakt. 

Volgens Klaver is het grasveld de perfecte plek voor tientallen woningen omdat het dichtbij het winkelcentrum ligt. Het bestemmingsplan moet dan wel worden aangepast.

De gemeente Noordoostpolder laat weten dat zij het idee van Klaver een mooi plan vindt. De gemeente wacht wel eerst de officiële aanvraag af. Daarna wordt pas gekeken hoe het plan binnen de andere ontwikkelingen in Emmeloord past.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel