Samenspel vindt niemand om te helpen

Almere 11 juli 2016
Hein en Hans van Steenis
Samenspel op zoek naar hulpvragers
Het initiatief 'burenhulp Samenspel' van het echtpaar Hein en Hans van Steenis uit de Almeerse Muziekwijk is nog geen succes. Ze proberen mensen die hulp kunnen gebruiken in contact te brengen met buurtgenoten die graag willen helpen.

Aan hulpgevers is er geen gebrek: maar liefst twintig vrijwilligers hebben zich inmiddels aangemeld. Het probleem is dat er nog niemand is gevonden die op hulp zit te wachten.
 
Facebook en flyers
Het echtpaar kwam op het idee voor Samenspel door een soortgelijk succesvol initiatief in Haarlem. Inmiddels hebben ze een Facebookpagina gemaakt, is er contact gelegd met het wijkteam en hebben buurtbewoners een flyer in de bus gekregen.

Bij de aangeboden hulp gaat het om bijvoorbeeld een schilderij ophangen, boodschappen doen en onkruid wieden in de tuin. De respons is echter minimaal.
 
Na de zomervakantie wil het echtpaar nog één keer een folder in de buurt rondbrengen. Mocht dat opnieuw weinig opleveren, dan gaat de namenlijst met vrijwilligers naar het wijkteam. Burenhulp Samenspel wordt dan weer opgeheven. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer