Emoties lopen hoog op rond kleuren Regenboogbuurt

ALMERE • Ma 11 juli 2016 | 22:32 • Maandag 11 juli 2016 | 22:32
Bewoners van de Regenboogbuurt in Almere Buiten zijn nog altijd verdeeld over de mogelijke verplichting om hun huizen in de oorspronkelijke kleuren te verven. Tijdens een druk bezochte bewonersavond over het voornemen van de gemeente liepen de emoties soms hoog op.

De gemeenteraad wil net als een actiecomité van wijkbewoners de karakteristieke kleuren in de wijk behouden. Bij de oplevering waren alle straten herkenbaar aan hun eigen kleur.

Tegenstanders willen keuzevrijheid en wijzen erop dat de welstandscommissie de regels destijds heeft versoepeld. Daardoor konden bewoners zelf bepalen in welke kleur ze hun huis schilderden. Desondanks is er wel een excessenregeling van kracht. 

Wethouder dreigt met boetes
In september praat de gemeenteraad over het voorstel van wethouder Tjeerd Herrema om de oorspronkelijke kleuren op de gevels terug te krijgen. Als de huizenbezitters dat na vijf jaar niet hebben gedaan, wil de wethouder dat met boetes afdwingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel