advertentie

Einde dreigt voor weggeefwinkel

Dronten 12 juli 2016
Bea Schaap
Als Bea Schaap voor het einde van de maand geen nieuwe plek kan vinden voor haar weggeefwinkel, stopt ze ermee. De Drontense zamelt spullen in en geeft die weg aan inwoners met weinig geld. Maar vanwege het succes staat haar huis inmiddels vol kleding, speelgoed en fietsen.

Subsidie van de gemeente
Voor haar werk heeft Schaap 5000 euro van de gemeente gekregen. Ondanks die financiële bijdrage heeft ze nog geen geschikte ruimte voor haar weggeefwinkel kunnen vinden. Ze zoekt naar een pand waar ze alle spullen kan uitstallen, zodat minderbedeelden zelf kunnen uitzoeken wat ze nodig hebben. 

Zoektocht
Een leeg winkelpand in het centrum van Dronten valt af omdat klanten vaak uit schaamte liever niet gezien willen worden. Het liefst heeft ze een ruimte op het industrieterrein, maar daar is de huur veel te hoog. De gemeente helpt met allerlei ideeën en contacten met maatschappelijke groepen, maar ook dat heeft nog niets opgeleverd.

Tijdrovend
Alle gedoneerde spullen worden nu gefotografeerd en online aangeboden op een besloten Facebookpagina. Daarvoor is Schaap vaak tot diep in de nacht bezig met fotograferen. Als ze een eigen plek heeft, kan ze samen met vrijwilligers het winkeltje runnen. Dan hoeft ze ook niet meer de hele dag de deur open te doen voor mensen die spullen komen brengen of ophalen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer