Ruzie bij WitchWorld over creaties

ALMERE • Di 12 juli 2016 | 15:24 • Dinsdag 12 juli 2016 | 15:24
Een knallende ruzie over creaties bij WitchWorld, het pretpark dat in Almere moet verrijzen. Initiatiefnemer Ton Theunis werkt niet meer samen met de Belg Johan Desseyn, de geestelijk vader van trollen en heksen. Dat bevestigt Theunis na berichtgeving door Almere Dichtbij.

Volgens Theunis loopt de samenwerking met Desseyn al maanden stroef. Daarom is hij uit het ontwerpteam gezet. Desseyn beschuldigt Theunis van illegaal gebruik van zijn creaties, zonder vergoeding. De Belg eist via een advocaat dat WitchWorld met onmiddellijke ingang stopt met het gebruik van zijn figuren. Die advocaat is Toon van Dijk, die ook fractievoorzitter is van de PVV in Almere. 

Het project WitchWorld kwam in Zweden niet van de grond. Deskundigen noemen het businessplan in Almere onrealistisch en onhaalbaar. De benodigde 90 miljoen euro om het park te realiseren rond het Kasteel van Almere, heeft Ton Theunis nog niet bij elkaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel