OM eist 30 jaar cel en TBS voor moord en doodslag

LELYSTAD • Wo 13 juli 2016 | 13:43 • Woensdag 13 juli 2016 | 13:43
Het Openbaar Ministerie heeft 30 jaar celstraf geëist tegen Alex L. voor moord en doodslag in de Kinselmeerstraat in Lelystad. Bovendien eist het OM TBS met dwangverpleging.

De verdachte heeft in de rechtbank in Lelystad bekend dat hij in december eerst zijn partner Manon heeft gewurgd en daarna zijn stiefdochter Fleur heeft verkracht en gewurgd. L. verklaarde dat hij een seksuele obsessie had voor zijn stiefdochter. Zijn vriendin zou dat bekend hebben willen maken via Facebook. Dat was voor hem reden om haar te wurgen. L. vertelde de rechter dat hij de lichamen in de kruipruimte van de woning had verstopt. 

De advocaat van L. benadrukt dat haar cliënt snel wil beginnen aan de TBS-behandeling. Aan het eind van de zitting sprak de verdachte tot de familieleden. Hij hoopte dat de straf hen troost zou bieden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de moordzaak.

Lees hier alles over het verloop van de rechtszaak.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel