Onzekerheid rondom oprichting Batavialand

LELYSTAD • Wo 13 juli 2016 | 23:56 • Woensdag 13 juli 2016 | 23:56
Het is de vraag of Batavialand in Lelystad op 1 januari van start kan gaan, zoals gepland. Gedeputeerde Michiel Rijsberman twijfelt daar aan, omdat er van te voren nog heel veel moet gebeuren.

Batavialand is een samenwerkingsverband tussen de Bataviawerf, het Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. De drie instellingen aan de Lelystadse kust willen samengaan om meer bezoekers te trekken. Provinciale Staten moeten hiervoor in oktober groen licht geven, maar dan moet er wel een gedegen bedrijfsplan zijn. Ook zijn er afspraken nodig over wie de eigenaar van het vastgoed wordt.

Als daarover in oktober onvoldoende duidelijkheid bestaat, kan het hele plan afketsen, zegt gedeputeerde Michiel Rijsberman. In dat geval trekt de provincie zich hoogstwaarschijnlijk terug en komt Batavialand niet van de grond. De fusie liep al eerder vertraging op, omdat de provincie de plannen van de drie instellingen te vaag vond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel