Stichting Bootvluchteling start nieuwe missie in Italië

ZEEWOLDE • Do 14 juli 2016 | 14:02 • Donderdag 14 juli 2016 | 14:02
De Stichting Bootvluchteling uit Zeewolde gaat naar verwachting in augustus van start met een nieuwe missie. De Italiaanse kustwacht heeft de stichting gevraagd om te helpen op de Middellandse Zee bij het redden van vluchtelingen. Tot nu toe werkt de organisatie in Griekenland. 

Voor de missie is het schip 'Golfo Azzurro' aangeschaft. Die ligt op dit moment in Rotterdam waar het schip wordt verbouwd voor reddingsacties. Zo komen er toiletten, een drinkwatervoorziening en een medische post in. 

De Zeewoldense stichting verwacht met de inzet van het schip 500 levens per week te redden. Dat is een dure operatie. Om het schip te laten varen is volgens de stichting wekelijks 14-duizend euro nodig. Daarom is er voor de reddingsmissie een donatiecampagne opgezet. In de eerste helft van 2016 kwamen er op de Middellandse Zee 2942 bootvluchtelingen om, zo maakt het IOM (International Organisation for Migration) deze week bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel