advertentie

Almere laat zien hoeveel meter het onder zeeniveau ligt

Almere 14 juli 2016
Op vijf verschillende plekken in Almere is binnenkort te zien hoeveel meter de stad onder Normaal Amsterdams Peil, ook wel NAP, ligt. In alle stadsdelen wordt in een gebouw een peilschaal aangebracht. Dit plan kost zesduizend euro.

Alle hoogtes in Nederland worden gemeten ten opzichte van hetzelfde niveau. Een NAP-hoogte van 0 meter is ongeveer gelijk aan het gemiddeld zeeniveau van de Noordzee. De stad ligt geheel onder zeeniveau, tussen de twee en vijf meter. 

Almere City Marketing
Het college van burgemeester en wethouders heeft op verzoek van de gemeenteraad uitgezocht op welke wijze er aandacht aan de lage ligging van Almere besteed kan worden. Dat gebeurde in samenwerking met Almere City Marketing.

Kosten
Uit het onderzoek komen drie mogelijkheden naar voren. Zo is er onderzocht of er muurschilderingen in de stadsdelen kan komen. Dat zou 35.000 euro kosten. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van één groot kunstwerk op een toeristische plek in de stad. Hiervan zijn de kosten 120.000 euro. Het college kiest nu voor de goedkoopste optie en dat is het aanbrengen van de peilschalen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer