PVV'er Jansen blijft voorzitter Rekenkamer

Almere 14 juli 2016
Chris Jansen van de PVV blijft voorzitter van de Almeerse Rekenkamer. Dat is donderdagavond besloten tijdens de Politieke Markt. Leefbaar Almere wilde dat Jansen van functie zou wisselen met vice-voorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA. Omdat Leefbaar geen steun kreeg, trok de partij het voorstel in.

In de ogen van de leefbaren is Chris Jansen ongeschikt als voorzitter. Zijn imago is volgens hen beschadigd geraakt. In februari van dit jaar wilde Leefbaar Almere dat hij opstapte omdat hij burgemeester Weerwind een flapdrol had genoemd. In december lag de voorzitter onder vuur omdat hij onterecht suggereerde dat hoge ambtenaren oud-wethouder Arno Visser onder druk hadden gezet een onderzoek van de Rekenkamer naar ICT-problemen te dwarsbomen. 

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV noemde de fractieleden van Leefbaar Almere eerder deze week 'malloten'. Volgens hem is de zaak rond het rapport over de ICT afgedaan. Andere politieke partijen vinden ook dat Leefbaar destijds de steun aan Jansen had moeten intrekken en niet nu.

Eigenlijk worden de voorzitter en vice-voorzitter halverwege de raadsperiode vervangen. Het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, het presidium, stelde eerder deze maand voor dat Jansen en Soetekouw tot het najaar aanblijven tot een nieuw rekenkamerrapport over grondexploitaties is afgerond. Dat is in het najaar klaar.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer