'Hoofdagent Said' aangehouden voor verboden wapenbezit

Lelystad 15 juli 2016
De 23-jarige Lelystedeling die zich uitgeeft als 'Hoofdagent Said' is aangehouden voor verboden wapenbezit. Volgens het Openbaar Ministerie was de Lelystedeling afgelopen zaterdagnacht betrokken bij een incident in Almere. Afgelopen zaterdagnacht werden vier Lelystedelingen aangehouden voor het lossen van schoten met een vuurwapen in Almere. De politie kan niet bevestigen dat 'Hoofdagent Said' ook een van de verdachten is. 

De zelfbenoemde hoofdagent stond vorige week nog voor de rechter voor bedreiging van een wijkagent en het beledigen van de politie. Van een aantal treiterijen maakte 'Hoofdagent Said' filmpjes die hij op internet plaatste. Verder hulde hij zich in T-shirts die sterk lijken op die van de politie, met de opdruk 'Hoofdagent Said. Het Openbaar Ministerie eiste toen twee maanden cel en opname in een inrichting voor veelplegers. De Lelystedeling mocht in vrijheid de uitspraak van de rechter afwachten.

"Verkoop shirts weer op volle toeren"
De uitspraak van de rechter is woensdag, in de tussentijd is de Lelystedeling weer begonnen met de verkoop van namaak T-shirts van de politie. Op Instagram verschenen vrijdag foto's van de kleding. Het Openbaar Ministerie eiste vorige week nog in een strafzaak dat hij politiekleding moest inleveren.

Hoofdagent Said schrijft bij zijn advertentie op Instagram dat er een probleempje was bij de verkoop van de 'hoofdagentsaidshirtjes'. Verder schrijft de Lelystedeling dat hij niet stuk te krijgen is en de verkoop weer op volle toeren laat draaien. 

Onderzoek naar betrokkenen T-shirts
De politie laat weten dat ze vanwege de namaakkleding naar de rechter stapt voor inbreuk op het auteursrecht. Daarnaast is een onderzoek gestart naar de kopers, verkopers, makers en distributeurs van de T-shirts. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer