advertentie

Flevolander met één been beklimt Schotse berg

Zeewolde 16 juli 2016
Michaelrobbert Brans uit Zeewolde heeft vrijdag op één been de hoogste berg van Schotland beklommen. Met deze actie wilde hij laten zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.

De klim
De Ben Nevis is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De berg is maar liefst 1344 meter hoog. Brans hoopte de tocht binnen zeventien uur te doen. Dit doel bleek makkelijker dan gedacht: Hij was in vijf uur en dertig minuten op het hoogste punt van de berg en binnen tien uur waren ze weer terug aan de voet van de berg.

Kanker
Op 14-jarige leeftijd werd er kanker ontdekt in het rechter onderbeen van Michaelrobbert. Een jaar later bleek dat het niet zou herstellen en werd zijn onderbeen geamputeerd. Weer twee jaar later kwam de ziekte terug en was het noodzakelijk om de rest van zijn been ook te verwijderen. Daarna volgde een lang traject van therapie en revalidatie. Na een succesvolle behandeling in 2001 is Brans weer helemaal gezond.

Sponsorgeld
Michaelrobbert Brans is ambassadeur van het Verbeeten- en van het Revalidatiefonds. Samen met zijn familie, vrienden en een team van professionals ging hij de strijd aan tegen kanker. Het sponsorgeld dat Brans met zijn beklimming ophaalt, wordt volledig geschonken aan het Verbeeten Fonds en het Revalidatiefonds. Brans heeft tot nu toe al 2500 euro opgehaald.

Vanaf september is bij Omroep Flevoland een 5 delige serie te zien over de voorbereiding en beklimming van de Ben Nevis.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer