Fietsersbond pleit voor veiligere fietsroutes

Lelystad 18 juli 2016
De Fietsersbond Lelystad wil dat er veiligere fietsroutes komen. Veel fietspaden in Lelystad lopen nu door parken of zijn slecht verlicht. Vooral vrouwen kunnen dat onveilig vinden, zegt de bond. Daarom moeten er op andere plekken fietspaden komen. 

Een voorbeeld hiervan is de tunnel onder de rotonde bij de Oostranddreef, Atol en de Runderweg. De fietstunnel is slecht zichtbaar vanaf de weg en er is veel begroeiing waardoor er geen overzicht is. Een oplossing volgens Ton ten Brinke van de Fietsersbond Lelystad is een fietspad aan te leggen op de rotonde zelf. 

De gemeente doet volgens de bond al 20 jaar niks aan de gebreken, ook al wordt daar wel om gevraagd. De gemeente Lelystad laat in een reactie weten zich niet te herkennen in het commentaar van de Fietsersbond. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat er onlangs nog een brief naar de bond is gestuurd. Daarin staat dat de gemeente meer tijd nodig heeft om inhoudelijk te reageren, omdat momenteel wordt uitgezocht hoe het staat met de veiligheid op de fietspaden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer