Nachtvluchten om voer voor EK-vissers aan te voeren

ALMERE • Ma 18 juli 2016 | 20:41 • Maandag 18 juli 2016 | 20:41
Met een aantal nachtvluchten wordt deze week speciaal het visvoer ingevlogen voor het europees kampioenschap zoetwatervissen in Almere. Volgens bondscoach Jan van Schendel zijn er in Nederland niet genoeg larven te krijgen en daarom wordt het uit het buitenland gehaald.

Dat gaat met nachtvluchten om het voer zo vers mogelijk aan te leveren voor het EK. "We zijn hier op één van de belangrijkste toernooien uit de sport. De mannen die hier vissen zijn uitverkorenen. De spullen die ze bij zich hebben zijn meer dan 15.000 euro waard."'

Ook is de tactiek van het voeren volgens de bondscoach essentieel. Met katapulten en lange hengels, met daaraan voerkommetjes, wordt het speciaal geprepareerde voer in het water gelegd. Precies op de plek waar de dobber het water in gaat.

Volgens Van Schendel speelt het warme weer de vissers deze week wel parten, maar het moet niet een al te groot probleem zijn om toch goed te presteren. "De zon schijnt voor iedereen hetzelfde", aldus de bondscoach.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel