'Hoofdagent Saïd' half jaar de cel in

Lelystad 20 juli 2016
'Hoofdagent Saïd' hoort zijn vonnis
'Hoofdagent Said' moet een half jaar de cel in voor het bedreigen van een wijkagent en heling van politiekleding. Gaat hij nog een keer de fout in, dan komt daar nog een half jaar cel bij.Dat heeft de rechtbank in Lelystad woensdag bepaald. 

Tegen de Lelystedeling werd twee weken geleden twee maanden cel geëist. De officier van justitie eiste toen dat de man twee jaar zou worden behandeld in een inrichting voor veelplegers. Omdat de man geen veelpleger is, kan hij niet in zo'n inrichting worden opgenomen. Wel moet hij zich voor zijn psychiatrische stoornissen en drugsgebruik maximaal een jaar laten behandelen in een kliniek.

Bedreiging
De 23-jarige man moet 500 euro boete betalen aan de bedreigde wijkagent. Ook heeft hij een wijkverbod gekregen voor de wijk waar de agent actief is. De agent werd de afgelopen maanden op Facebook en Instagram bedreigd. Dat deed de man onder meer door foto's te plaatsen van de naam van de agent, waarbij de letters werden uitgebeeld met kogels. Ook stalkte hij de agent. Die heeft zich hierdoor zo bedreigd gevoeld, dat hij zeven weken niet heeft gewerkt.

Alle filmpjes verwijderen
De man die zich 'hoofdagent Said' noemt, plaatste geregeld filmpjes op social media waarin hij politieagenten treitert en uitscheldt. Daarbij hulde hij zich in T-shirts die sterk lijken op die van de politie, met de opdruk 'Hoofdagent Said. De rechter gelast dat de Lelystedeling binnen twee dagen alle filmpjes en foto's van het internet verwijdert. Ook moet hij de politiekleding inleveren, waarin hij zelf rondloopt en die hij op internet nog steeds te koop aanbiedt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer