Verhoging subsidies cultuur onzeker

ALMERE • Di 19 juli 2016 | 11:56 • Dinsdag 19 juli 2016 | 11:56
Het is nog niet duidelijk of de subsidies voor de culturele instellingen in Almere volgend jaar omhoog gaan om de inflatie te corrigeren. Diverse politieke partijen in de gemeenteraad willen daar wel met de wethouder over praten, maar voelen er weinig voor om meer geld beschikbaar te stellen.

De culturele instellingen trokken begin deze week aan de bel, omdat de gemeente al jaren geen inflatiecorrectie toepast op de subsidiebedragen. Daardoor moeten zij met steeds minder geld rondkomen. In een brief aan wethouder Frits Huis vragen zij de subsidies vanaf volgend jaar weer trendmatig te verhogen.

De wethouder erkent dat de instellingen geen compensatie hebben gekregen voor de stijging van lonen en prijzen. Maar hij stelt ook dat er de afgelopen jaren niet is bezuinigd op kunst en cultuur. Er is zelfs flink geïnvesteerd in de sector, zegt wethouder Huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel