Rust overheerst onder Almeerse Turken

Almere 21 juli 2016
Speciaal gebed voor de slachtoffers van de coup
Sultanahmet Moskee Almere Muziekwijk
De Turkse gemeenschap in Almere is vooral bezorgd over de ontwikkelingen in Turkije, maar van onderlinge spanningen is geen sprake.

Dat is de indruk van PvdA-raadslid Kerim Iskender en partijgenoot Tarik Sahbaz na een bezoek aan de Sultanahmet-moskee in de Muziekwijk. Daar deden de moskeegangers na het vrijdaggebed een speciaal gebed voor de slachtoffers van de coup tegen president Erdogan van een week geleden.

Volgens raadslid Iskender zijn de Turkse Almeerders bezorgd en volgen zij de ontwikkelingen op afstand, maar is hun invloed beperkt. Voor- en tegenstanders van Erdogan worden niet tegen elkaar opgezet of gedwongen kleur te bekennen. De voorzitter van de moskee heeft gezegd dat iedereen welkom is.

Het raadslid zegt de berichtgeving over Turkije niet op de voet te volgen. Hij vindt dat Erdogan de laatste jaren op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen, en dat het nu lastig is in te schatten wie er in Turkije goed bezig is of niet. Iskender benadrukt dat hij niet achter de maatregelen staat die Erdogan de laatste week heeft genomen. Hij vindt ze buitenproportioneel en niet passen in een democratische rechtsstaat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer