PvdA tikt eigen raadslid op de vingers over Turkije-uitspraak

Almere 23 juli 2016
De PvdA in Almere neemt afstand van uitspraken van het eigen raadslid Kerim Iskender over de situatie in Turkije. Iskender zei tegen Omroep Flevoland dat president Erdogan de laatste jaren op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen en dat het nu lastig in te schatten is wie er in Turkije goed bezig is of niet.

In een persbericht laat de PvdA weten dat ze het beeld betreurt dat de partij geen stelling neemt ten aanzien van de ontwikkelingen in Turkije voor en na de mislukte staatsgreep. De partij zegt zich ernstige zorgen te maken over wat er in de nasleep van de mislukte coup gebeurt. Zo worden politieke tegenstanders van Erdogan buiten spel gezet en worden academici, docenten en journalisten volgens de PvdA ernstig gedupeerd.

Ook Iskender zelf gaf een een persbericht uit waarin hij betreurt dat door zijn eerdere uitspraken een beeld is ontstaan dat hij geen stelling wil nemen tegen de maatregelen die in Turkije worden genomen. In zijn verklaring gaat hij verder niet in op de rol van de Turkse president Erdogan in de nasleep van de mislukte staatsgreep. Wel zegt Iskender dat de huidige maatregelen niet passen in een democratische rechtsstaat.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer