Weinig Flevolandse zaken getest in AD-Haringtest

FLEVOLAND • Za 23 juli 2016 | 9:10 • Zaterdag 23 juli 2016 | 9:10
In de jaarlijkse AD-haringtest zijn dit jaar maar twee Flevolandse zaken bezocht. In de lijst staat de Plus in de Botter in Lelystad in de categorie van winkels die zeer slecht scoren. De haring daar krijgt het cijfer 3.*

Volgens het AD oogt het lijkwitte visvlees onaantrekkelijk en ruikt het bedorven. De ontbinding heeft ingezet en de structuur is korrelig. De bittere, weeïge vis uit de Lelystadse Plus supermarkt is volgens het AD "oneetbaar".

Het Almeerse Viscircus gebroeders Koning staat met een 7,5 op plaats 49. De haring wordt daar volgens het AD perfect schoongemaakt en heeft een iets gerijpte smaak met een tikkeltje romigheid. De haring bij de gebroeders Koning scoort minder goed dan eerdere jaren. Het was slecht gesteld met de zogeheten microbiologische gesteldheid. De viswinkel had volgens het AD tijdens de test te maken met een 'lek in de hygiëne'.

*De haring bij de Plus in de Botter is niet zoals eerder gemeld de op drie na slechtst geteste van Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel