30 jaar cel met tbs voor doden van Manon en Fleur

Lelystad 26 juli 2016
30 jaar cel met tbs voor doden van Manon en Fleur
30 jaar cel met tbs. Dat is de straf voor Alex L. uit Lelystad voor het doden van Manon en Fleur in hun woning aan de Kinselmeerstraat. Volgens de rechter staat het vast dat hij in december zijn vriendin om het leven heeft gebracht en zijn 15-jarige stiefdochter heeft vermoord. 

Straf gelijk aan de eis
Naast de celstraf moet L. een gedwongen tbs behandeling ondergaan. De straf is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie twee weken geleden had geëist. Alex L. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. 

Moord en doodslag
De rechtbank vindt dat er bij het om het leven brengen van Fleur sprake is van moord. Bij Manon gaat het om doodslag, omdat L. hier meer in een opwelling gehandeld zou hebben. Naast moord en doodslag is Alex L. ook veroordeeld voor verkrachting van Fleur, het verstoppen van de twee lichamen in de kruipruimte van het huis en het bezit van kinderporno.

Hoger beroep
De advocate van Alex L. laat weten dat de kans groot is dat ze in hoger beroep gaan. Hoewel L. toegeeft de misdaden te hebben gepleegd noemt zijn advocate de straf te hoog.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer