Muggenplaag zegen voor Almeers bedrijf

Almere 26 juli 2016
Bijna iedereen heeft er een bloedhekel aan, maar voor Arnoud Aalbersberg van Tropenzorg BV in Almere kunnen er niet genoeg van rondvliegen: muggen. Het bedrijf van Aalbersberg produceert muggenolie in alle soorten en vormen. Tropenzorg draait als een tierelier door de heersende muggenplaag in Nederland. "De muggenspray is bijna niet aan te slepen".

Gunstig muggenklimaat
Door de zachte winter, de vele regen in het voorjaar en daarna de hoge temperaturen in juli, vliegen er op het moment veel beestjes rond in Nederland. Doordat er ook nog eens veel teken zijn, is de vraag naar anti-insectenmiddelen flink toegenomen.

Alle zeilen bijzetten
"We moet alle zeilen bijzetten maar we kunnen de vraag wel aan", zegt directeur Arnoud Aalbersberg. Tropenzorg BV is ook bekend onder de merknaam Care Plus. Maar het bedrijf levert ook de eigen-merk-muggenmelk, muggensprays en muggensticks van verschillende drogisterijketens en outdoorwinkels.

Grondstoffen uit Zuid Afrika
De flesjes met DEET of Lemon-Eucalyptus extract worden gevuld in Lelystad. De grondstoffen voor de Eucalyptusspray komen van plantages in Zuid Afrika. Daar wordt weinig gemerkt van de grotere vraag naar grondstoffen uit Nederland.

Te weinig magazijnruimte
Toch zijn de schappen van veel drogisterijen en outdoorwinkels leeg. Dit komt volgens Aalbersberg niet doordat zijn bedrijf niet kan leveren, maar doordat de winkels te weinig magazijnruimte hebben voor voldoende voorraad.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer