Ruzie over stadsweides in Muziekwijk

Almere 26 juli 2016
Mogen de nieuwe paardenweides aan de Youri Egorovweg in de Almeerse Muziekwijk blijven liggen of moeten zij afgebroken worden? Over het antwoord op deze vraag boog de bezwarencommissie van de gemeente Almere zich dinsdag. 

Het college van burgemeester en wethouders verleende twee omgevingsvergunningen voor de aanleg van twee stadsweides aan de rand van de woonwijk. De vergunningen werden aangevraagd door twee eigenaren van stadsweides aan het Spanningsveld in Stedenwijk.

De eigenaren moesten daar vandaan verhuizen in verband met de verbreding van de A6. Inmiddels hebben ze de twee stallen en paardenbakken opgebouwd. 

Slordig
Drie bewoners uit Muziekwijk, die op minder dan honderd meter van de nieuwe paardenweides wonen, willen dat de nieuwe weides worden opgedoekt. De aanleg is volgens hen in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Bovendien was de gemeente heel slordig bij de communicatie over de aanleg van de weides. Zo werd er bij de bekendmaking van het besluit de verkeerde locatie genoemd: het Wim Kanplein in plaats van de Youri Egorovweg. 

In haar recht
Volgens een jurist van het college staat de gemeente in haar recht. In het bestemmingsplan staat juist dat er stadsweides aangelegd mogen worden aan de Youri Egorovweg. Dat er problemen zijn geweest bij de communicatie is te betreuren, aldus de jurist. 

Over drie weken stuurt de commissie haar advies aan het college van burgemeester en wethouder. Dat advies is niet bindend, maar het college neemt het wel vaak over. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer