Biljarter nog niet naar rechter om discriminatie bond

Urk 27 juli 2016
De Urker biljarter Albert Bakker stapt nog niet naar de rechter om zijn discriminatie door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond aan te vechten. Volgens Bakker komt dat vooral omdat zijn vereniging Het Groene Laken geen geld heeft om de zaak juridisch uit te vechten.

Discriminatie
Het College voor de Rechten van de Mens bepaalde in april van dit jaar dat Bakker door de bond gediscrimineerd wordt, omdat sommige wedstrijden van de bond op zondag gespeeld moeten worden. De leden van Het Groene Laken willen uit geloofsovertuiging niet op die dag spelen.

Biljartbond negeert oordeel
De biljartbond liet weten het oordeel van het College naast zich neer te zullen leggen. Het organiseren van grote biljarttoernooien zou niet mogelijk zijn, wanneer er niet op zondag gespeeld kan worden. Volgens de bond zijn er voor Bakker genoeg alternatieven. Zo zou hij bijvoorbeeld kunnen overstappen naar een keu-sport die nooit op zondag wordt gespeeld.

Rijdende Rechter
Volgens Bakker is nog geprobeerd om vorig jaar de Rijdende Rechter te laten bemiddelen, maar heeft de Biljartbond dat aanbod afgewezen. Wie deelneemt aan dit tv-programma, is contractueel verplicht zich aan de uitspraak van de rechter te houden. Volgens Bakker durfde de bond het daarom waarschijnlijk niet aan.

De biljarter hoopt nog eens een advocaat te ontmoeten die zijn zaak pro deo wil voeren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer