Plofkraak Albert Heijn: geld ligt op straat

Almere 28 juli 2016
Bij de Albert Heijn in de wijk Tussen de Vaarten in Almere is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken en een plofkraak gepleegd. Dat gebeurde rond 03:30 uur aan de Juan Grisstraat. 

Briefjes van 50 euro kwamen daarna op straat terecht. Ze zijn door agenten en beveiligers opgeraapt. De biljetten zijn deels besmeurd met verf. Dat gebeurt bij een plofkraak om te voorkomen dat het geld nog gebruikt kan worden. Ook de winkelwagens zitten onder de verf die daarbij vrij kwam. 

Volgens de politie zijn er drie verdachten in de winkel geweest. Die zouden de ING geldautomaat tot ontploffing hebben gebracht en er vervolgens in een auto vandoor zijn gegaan. In de winkel is nog onderzoek gedaan of er explosieven in het pand waren, maar dat bleek niet het geval.

De vluchtauto is verderop in de wijk gevonden en weggetakeld. Een politiehelikopter heeft rondgevlogen om te helpen zoeken naar de daders. Tot nu toe zonder succes.

De Albert Heijn ging in plaats van om 07:00 uur pas rond 08:45 uur weer open. Behalve schade aan de geldautomaat zijn er twee ruiten gesneuveld.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer