Woningcorporatie OFW spreekt minister Blok tegen

Dronten 28 juli 2016
Minister Blok is te optimistisch over de bestedingsruimte van woningcorporaties. Voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Dronten geldt in ieder geval niet dat er zomaar even een groot bedrag kan worden geleend voor nieuwbouw of onderhoud. Dat zegt directeur Truus Sweringa van OFW. 

Zij reageert op een inventarisatie die Blok heeft laten maken van de bestedingsruimte die woningcorporaties hebben. Die ruimte wordt uitgedrukt in een bedrag dat een corporatie maximaal zou kunnen lenen.

Volgens Sweringa  gaat de minister er vanuit dat een corporatie snel een groot bedrag kan lenen en dat het geld in het komend jaar volledig besteed kan worden. Voor OFW zou het volgens haar onverantwoord zijn om  meteen maximaal te lenen, zeker omdat de corporatie al een schuld heeft van 254 miljoen euro.

OFW moest de afgelopen jaren juist financiële verbeteringen doorvoeren van de Autoriteit Woningcorporaties, om zo minder schuld per woning te hebben. ,,Het is dan niet logisch om nu de schuld weer op te laten lopen,'' zegt Sweringa. 

Sweringa voelt zich gesteund door de Autoriteit Woningcorporaties die de minister onlangs al op de risico's heeft gewezen van het lenen van maximale bedragen. Dit kan volgens de Autoriteit de continuïteit van corporaties in gevaar brengen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer