Eerste snellaadstation langs A6 bij de Aalscholver

LELYSTAD • Vr 29 juli 2016 | 10:05 • Vrijdag 29 juli 2016 | 10:05
Het eerste snellaadstation voor elektrische auto's in Flevoland komt waarschijnlijk te staan langs de A6 tussen Lelystad en Almere. Het bedrijf Fastned wil het laadstation plaatsen op parkeerplaats de Aalscholver. 

Fastned heeft al langer plannen voor de aanleg van snellaadstations in onze provincie. Zo wil ze er vijf langs de A6 bij Lelystad en Noordoostpolder en vijf bij Almere. Een auto kan daar dan in ongeveer 15-20 minuten worden opgeladen.In de toekomst waarschijnlijk nog sneller.

Volgens het bedrijf wordt er met de betrokken gemeenten gesproken over de plaatsing en vergunningen. De vergunning voor een snellaadzuil bij de Aalscholver is nu bijna rond. Het bedrijf is als sinds 2014 bezig met het regelen van de benodigde vergunningen.

De komende zes weken kan er nog bezwaar tegen het plan worden aangetekend. Als die bezwaren er niet zijn, wordt het oplaadpunt na de zomer aangelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel