VisNed roept vissers op bijvangst eerlijk te melden

URK • Vr 29 juli 2016 | 12:05 • Vrijdag 29 juli 2016 | 12:05
VisNed, de organisatie voor kottervissers, roept vissers op om zich netjes aan de aanlandplicht te houden en hun bijvangst correct op te geven. De overheid zou aan VisNed hebben laten weten dat de bijvangst die tot nu toe is opgegeven aan de lage kant is.  

Veel vissers hebben grote moeite met de nieuwe verplichting. Ze moeten schatten hoeveel bijvangst ze hebben en dat is een lastige opgave. Daardoor zijn ze geneigd een te lage inschatting te maken.

VisNed vreest dat het niet navolgen van de regels slecht is voor het imago en als een boemerang terugslaat op de sector. Als er te weinig bijvangst wordt genoteerd, zal de overheid aannemen dat er geen enkel probleem is en zullen de quota niet worden opgehoogd, zo waarschuwt de organisatie.

Als er wel veel ondermaatse vis ter vernietiging wordt aangeboden, kan dat volgens VisNed bewijzen hoe slecht de nieuwe regels voor bijvangst zijn.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel