Jongleerfestival met duizenden deelnemers van start

ALMERE • Za 30 juli 2016 | 17:22 • Zaterdag 30 juli 2016 | 17:22
Duizenden jongleurs, straatartiesten en acrobaten zijn neergestreken in Almere voor de European Juggling Convention. Het festival duurt 9 dagen en wordt gehouden in en rond de Topsporthal in Almere Poort. Het evenement wordt al voor de 39e keer gehouden. 

Aankomst
Bij de ingang van het festival stonden zaterdag lange rijen deelnemers. De jongleurs komen uit alle uithoeken van Europa om op te treden, te oefenen en mee te doen aan workshops. Ze slapen op een speciaal ingerichte camping naast de Topsporthal en kunnen trainen in een van de vele grote tenten op het terrein. 

Parade
De deelnemers blijven niet de hele tijd op het terrein; ze treden ook op in het centrum van Almere. Ook lopen de 5.000 artiesten zondag in een lange parade door de binnenstad. De parade wordt afgesloten met een show op de Esplanade die om 15.30 uur begint. De parade wordt live uitgezonden op radio en televisie vanaf 13.00 uur. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel