Mike (11) zag paramotor uit de lucht vallen

Zeewolde 30 juli 2016
Mike van de Westeringh
Ongeval met paramotor
Ongeval met paramotor
De 11-jarige Mike van de Westeringh heeft het ongeval met de paramotor bij Zeewolde zaterdagmiddag zien gebeuren. Hij woont aan de Winkelweg, waar een weiland mag worden gebruikt om te vliegen met een propellor op de rug.

Mike zag rond 15.00 uur twee paramotors in de lucht. Eén van hen maakte enkele scherpe bewegingen, maar viel plotseling van zo'n 50 meter hoogte uit de lucht. De jongen had direct door dat het om een serieus ongeval ging, vooral toen andere mensen van de paramotorclub zich naar het slachtoffer spoedden.

Mike en zijn oudere broer Nick hadden eerder nog met de clubleden gesproken. Die hadden gezegd dat het vandaag lastig vliegen was, omdat de wind af en toe weg viel. Volgens de broers was dit het laatste weekeinde dat de paramotors aan de Winkelweg zouden vliegen en wilden ze dat na afloop vieren.

De gemeente Zeewolde gaf in maart een vergunning voor paramotors om gebruik te maken van weilanden aan de Wulpweg en Winkelweg. De gemeente zei toen dat dit was toegestaan totdat Lelystad Airport na de uitbreiding in april 2018 open gaat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer